'Parels van Gorssel' heet de film waarin de cultuuristorie en het landschap van dit mooie Achterhoekse dorp worden belicht. Landgoederen, uiterwaarden en de marken zijn daarin van oudsher beeldbepalend. Tot medio 2015. Dan is ineens een paviljoenachtig modern nieuw gebouw, midden in het dorp de blikvanger. Het grootste museum voor Nederlands Modern Realisme uit de eerste helft van de vorige eeuw is een feit. Magisch realisten, tijdgenoten en hedendaagse figuratieve schilderkunst, samengebracht in museum MORE. 

 

Over 'reuring' gesproken! 

Het inspireert een aantal cultuurliefhebbers tot actie onder de noemer 'meebewegen met MORE'. Streven is een podium te creëeren voor kunstuitingen zoals muziek, dans, film en fotografie, literatuur- en poëzie uit de tijd van de moderne realisten. De Gorsselse projectgroep aMUSEaMORE, onder auspiciën van de stichting Portfolio, is van plan enkele keren per jaar op diverse locaties in Gorssel een breed, professioneel cultureel evenement te organiseren. Muziekuitvoering, poëzie- en literatuurvoordracht, dans en film spelen er in samen. Beweeg mee & geniet! 

 

Wat we willen

Met muziek-, dans-, film- en literatuur/poëzie-uitingen meebewegen op het ritme van Museum MORE, in verbinding met het tijdsbeeld van de beeldende kunststroming(en) die het museum vertegenwoordigt (magisch- en modern realisme).

 

Tot wie richten we ons 

Inwoners van de gemeente Lochem e.o.; sponsors en donateurs; partners t.b.v. pr en uitvoering.

 

Wat is de boodschap 

Het museum is meer dan welkom in Gorssel. Kunst verbindt. Laat je inspireren tot het actief meebeleven van kunst en cultuur.

 

Wat is het doel

2 of 3 keer per jaar een breed cultureel evenement programmeren, organiseren en uitvoeren in relatie tot de activiteiten van museum MORE (t.g.v. opening nieuwe expositie bijvoorbeeld). Bij voorkeur in de vorm van een samenspel tussen muzikale, literaire, dansante en film/video/fotografie-uitingen. Te beginnen in 2015 met een voorproef c.q. 'stemmingmaker' (onder voorbehoud) in mei in de PKN kerk te Gorssel en een evenement in november.

 

Contact via de projectcoördinator
Erma Prins
erma.prins@kpnmail.nl 
0575-494401 of 0644 662 885
'Het Noorsche Huis', Molenweg 57, 7213 XD Gorssel.