Dichter bij de Graafschap biedt in 2015 dichters een podium om hun poëzie voor te dragen voor publiek

 

Het project "Dichter bij de Graafschap" biedt  dichters uit de regio een podium om hun poëzie voor te dragen voor publiek. De eerste keer gebeurt dat tijdens Living Lochem op 18 en 19 april. Het publiek maakt kennis met bekende en minder bekende dichters en hun werk. Men krijgt humorvolle, gevoelige of intrigerende, maar altijd verrassende poëzie te horen. Ook zijn er gedichten met foto's uit de Graafschap te bewonderen.

 

Het optreden wordt afgewisseld met muziek. Op zaterdag 18 april speelt OTTO's musick, een ensemble uit Lochem bestaande uit Germaine Anema, Wilmer de Jong en Norbert Kunst. Op zondag 19 april improviseert Jack van Dodewaard uit Vorden op zijn piano. Dichters en musici willen door hun afwisselend optreden elkaar versterken. 

 

Ter gelegenheid van de 175-ste sterfdag van de dichter A.C.W. Staring verschijnt op 16 augustus een unieke bundel, bestaande uit een selectie van gedichten en korte verhalen samen met een selectie van foto's van de Graafschap. Kijk op dichterbijdegraafschap.nl voor meer informatie

 

Data [onder voorbehoud] :

  • 18 / 19 april tijdens Living Lochem p/a Kunstfactor, Markt 3 in Lochem 
  • 21 juni tijdens Buitenkunstig Gorssel in de Bibliotheek p/a Hoofdstraat 45 in Gorssel
  • 16 augustus tijdens de Open Tuinendag bij kasteel de Wildenborch in Vorden
  • Begin oktober in samenwerking met POËZIEPUNTGL op nog vast te stellen datum & locatie. 

Kijk ook op www.livinglochem.nl