PERSBERICHT POËZIEFESTIVAL 2022

PERSBERICHT POËZIEFESTIVAL 2022

2022 – 5 januari

Veldeke Limburg – Podium voor Limburgstalie poëzie

… Zo lang er in Limburg geen alternatief is gevonden voor de onlangs opgeheven serie Platbook, biedt het Poëziefestival Gelselaar in ieder geval de mogelijkheid om ook voor Limburgstalige dichters een podium te vinden en misschien zelfs een prijs te winnen. Insturen met als thema “Mijn taal” kan tot 1 augustus via de festivalwebsite.

Neerlandistiek

Online tijdschrift voor taal en letterkunde

Voertaal

De website Voertaal richt zich op alle mensen die Nederlands en Afrikaans spreken in Nederland, Vlaanderen, Zuid-Afrika, Suriname, de Antillen en de diaspora. Doelstelling is de vanzelfsprekendheid van het Afrikaans en Nederlands als ‘lingua franca’ in het culturele en economische verkeer. De redactie wordt gevormd door onafhankelijke journalisten die niet gebonden zijn aan enigerlei politieke of religieuze beweging.

Nieuws Gelselaar

2021 – 9 oktober

Artikel in Tubantia over poëziefestijn

2021 – 9 oktober

Livestream nog steeds te volgen

Niet alleen bezoekers van het poëziefestijn konden zaterdagavond 9 oktober 2021 in de kerk van Gelselaar genieten van het poëziefestijn. Via YouTube was wereldwijd ook een livestream te volgen.

2021 – 10 oktober

Blog zwaluwen op Stokkink

Boerenzwaluwen op Stokkink. 100 foto’s van Arend J. Heideman, gemaakt in 2021 in en rond boerderij Stokkink in Gelselaar, ter gelegenheid van het poëziefestijn in dit dorp met als thema ‘zwaluw’.

2020 – 12 oktober

Achterhoeks Nieuws

Gelselaar bron van poëzie

Veel inzendingen voor wereldwijd, nu digitaal gedichtenfestijn

GELSELAAR – In poëzie kan zelfs een klein dorp groot zijn. Gelselaar in de Achterhoek verlegt met een wereldwijd digitaal poëziefestijn grenzen. Uit nood in coronatijd geboren. Voor poëziewedstrijden in dit dorp met als thema ‘bron’ stroomden gedichten binnen uit het gehele land en uit België. In de Nederlandstalige categorie zelfs meer dan twee keer zoveel als vorig jaar…

Bekijk het hele artikel >

2019 – 13 oktober

Achterhoeks Nieuws

Appeldag Gelselaar mondt uit in poëziefestijn

GELSELAAR – De Appeldag op zaterdag 19 oktober in Gelselaar met zijn zeer afwisselende activiteiten mondt ’s avonds uit in een landelijk poëziefestijn. Plaats van handeling: het omkranste kerkje in dit Achterhoekse dorp. Hier worden ook de prijzen uitgereikt van twee poëziewedstrijden (Nederlands en Nedersaksisch). ‘Appel’ is hierbij het thema. Voor beide categorieën zijn tien gedichten genomineerd.

Ga naar de publicatie >

2020 – 10 oktober

Dichter bij de bron in 2020

De poëziewedstrijden met als thema ‘bron’ bij de Appeldag in Gelselaar op 10 oktober 2020 zijn uitgemond in een wereldwijd digitaal festijn via dit filmpje. Hierin naast de juryrapporten van Ina Brethouwer (streektaalpoëzie) en Jaap Nijstad (Nederlandstalige poëzie) een lezing van dichter, journalist en natuurkenner Sander Grootendorst over de grote Duitse dichteres Annette von Droste-Hülshoff.